Právě letní ochlazení: Domácí zmrzlina pro vašeho psa pro osvěžující pochoutku

Domácí zmrzlina pro psa: Zdravý a osvěžující letní pochoutka

V létě, kdy teploty stoupají, nejen lidé, ale i naši čtyřnozí přátelé hledají způsoby, jak se ochladit. A co by mohlo být lepší než osvěžující zmrzlina? Ale ne ledajaká zmrzlina. Dnes vám ukážeme, jak připravit domácí zmrzlinu pro psa, která je nejen chutná, ale také zdravá a bezpečná pro vašeho mazlíčka.

Proč domácí zmrzlina pro psa?

Průmyslově vyráběné zmrzliny pro psy mohou obsahovat přísady a cukry, které nejsou pro psy nejzdravější. Domácí zmrzlina pro psy naopak umožňuje kontrolu nad tím, co váš pes konzumuje. Můžete se tak vyhnout potenciálně škodlivým látkám a zároveň se ujistit, že váš pes dostává výživné a zdravé suroviny.

Může se vám také líbit: "Je klíště pro psa vážně tak nebezpečný?"

Recept na domácí zmrzlinu pro psa s banánem č. 1

Potřebujete:

  • 2 banány
  • 1 šálek nízkotučného jogurtu (bezlepkový)
  • 1/4 šálku medu
  • 1/4 šálku ořechového másla (bez xylitolu)

Postup:

  1. Všechny suroviny důkladně rozmixujte v mixéru nebo v kuchyňském robotu, dokud nevznikne hladká směs.
  2. Směs nalijte do formiček na led nebo do silikonových formiček na muffiny.
  3. Dejte do mrazničky na několik hodin, dokud neztuhnou.
  4. Až budou zmrzliny pevné, vyjměte je z formiček a nechte psa si pochutnat!

Tento recept je skvělý, protože je jednoduchý, rychlý a vyživující. Banány jsou bohaté na draslík a vitamíny, jogurt poskytuje kalcium a probiotika, med je přírodní zdroj energie a ořechové máslo dodává zdravé tuky a bílkoviny.

Poznámka: Při výběru ořechového másla se ujistěte, že neobsahuje xylitol. Tato látka je pro psy toxická.

Recept na psí zmrzlinu z vodního melounu č. 2

shutterstock_2142149945-1

Vodní meloun je skvělým zdrojem hydratace a vitamínů, a je tak ideální pro letní psí zmrzlinu. Tento recept je jednoduchý a rychlý, a váš pes si určitě oblíbí jeho osvěžující chuť.

Potřebujete:

  • 2 šálky vodního melounu (bez semínek)
  • 1 šálek kokosového mléka nebo nízkotučného jogurtu (bezlepkový)
  • 1 lžíce medu (volitelné)

Postup:

  1. Vodní meloun nakrájejte na kousky a odstraňte všechna semínka. Semínka vodního melounu mohou být pro psy škodlivá, takže je důležité je všechny odstranit.

  2. Kousky vodního melounu, kokosové mléko nebo jogurt a med (pokud používáte) dejte do mixéru nebo kuchyňského robota a rozmixujte do hladka.

  3. Směs nalijte do formiček na led nebo do silikonových formiček na muffiny.

  4. Dejte do mrazničky na několik hodin, dokud neztuhnou.

  5. Až budou zmrzliny pevné, vyjměte je z formiček a nechte psa si pochutnat!

Tato zmrzlina je skvělá pro hydrataci a osvěžení vašeho psa v horkých letních dnech. Vodní meloun je bohatý na vitamíny A a C, zatímco kokosové mléko nebo jogurt poskytují zdravé tuky a probiotika. Med je přírodní zdroj energie, ale pokud se snažíte omezit příjem cukru u vašeho psa, můžete ho vynechat.

Recept na psí nanuky z kuřecího vývaru č. 3

Pupsicles_5

Kuřecí vývar je skvělým zdrojem proteinů a minerálů pro vašeho psa a může být také velmi uklidňující pro jeho zažívací systém. Toto je jednoduchý recept na psí nanuky z kuřecího vývaru, které jsou ideální pro horké letní dny.

Potřebujete:

  • 2 šálky kuřecího vývaru (bez cibule nebo česneku)
  • Formičky na led

Postup:

  1. Uvařte kuřecí vývar. Můžete použít hotový vývar bez přidané soli, cibule nebo česneku, které mohou být pro psy škodlivé. Alternativně můžete vývar uvařit sami z kuřecích kostí.

  2. Nechte vývar vychladnout na pokojovou teplotu.

  3. Vývar nalijte do formiček na led.

  4. Dejte do mrazničky na několik hodin, dokud neztuhnou.

  5. Až budou nanuky pevné, vyjměte je z formiček a nechte psa si pochutnat!

Tyto nanuky jsou skvělým způsobem, jak vašemu psu poskytnout výživné a osvěžující pamlsek. Kuřecí vývar je bohatý na proteiny a minerály, a může také pomoci podpořit zdraví kloubů a trávení vašeho psa. Navíc, pro psy, kteří mají rádi chuť kuřecího masa, budou tyto nanuky skutečnou pochoutkou!

Výhody psích nanuků

  1. Osvěžení: Stejně jako lidé, i psi mohou v horkých letních dnech ocenit osvěžující zmrzlinu. Psí nanuky mohou pomoci snížit tělesnou teplotu vašeho psa a poskytnout mu úlevu od horka.

  2. Hydratace: Psí nanuky mohou pomoci zvýšit hydrataci vašeho psa, což je obzvláště důležité v horkých letních měsících, kdy je riziko dehydratace vyšší.

  3. Zdravé suroviny: Když připravujete domácí psí nanuky, můžete si být jisti, že váš pes konzumuje zdravé a výživné suroviny. Můžete se vyhnout přidaným cukrům a umělým přísadám, které se často nacházejí v kupovaných psích zmrzlinách.

  4. Duševní stimulace: Psí nanuky mohou poskytnout vašemu psu také duševní stimulaci. Psi milují nové chutě a textury, takže nový druh pochoutky může být pro ně vzrušující.

  5. Odmena a trénink: Psí nanuky mohou být také skvělou odměnou pro vašeho psa během tréninku nebo jako zvláštní pochoutka pro dobře odvedenou práci.

  6. Flexibilita: Když připravujete domácí psí nanuky, můžete experimentovat s různými chutěmi a surovinami, které váš pes miluje. To vám umožňuje přizpůsobit recepty podle potřeb a preferencí vašeho psa.

  7. Láska a péče: Nakonec, příprava domácích psích nanuků je také skvělý způsob, jak ukázat svému psu, jak ho milujete. Je to čas strávený věnováním se jeho potřebám a pohodlí, což může posílit vaši vazbu.

Pamatujte, že i když jsou psí nanuky skvělou letní pochoutkou, měly by být podávány s mírou jako součást vyvážené stravy. A vždy se ujistěte, že suroviny, které používáte, jsou bezpečné pro psy.

Závěrem

Domácí zmrzlina pro psa je skvělý způsob, jak vašemu mazlíčkovi poskytnout zdravou a osvěžující pochoutku během horkých letních dnů. Je to také skvělá příležitost k experimentování s různými chutěmi a surovinami, které váš pes miluje. Takže neváhejte a zkuste tento recept příště, když budete chtít svého psa potěšit něčím speciálním!


Zdroj: living.greatpetcare.com