Jak si správně vybrat obojek pro psa?

Pokud jste nováček ve světe majitelů psů, můžete být výběr obojku pro vašeho mazlíčka matoucí. Dobře padnoucí obojek je základní výbavou každého psího mazlíčka. Jak se ale orientovat v široké nabídce různých druhů psích obojků? Jak vybrat správný typ i velikost a jaký materiál bude nejlépe vyhovovat vašemu psovi?

How-To-Choose-The-Right-Dog-Collar-768x449

 Každý pes je trochu jiný v tom, co potřebuje.

 

Krok 1: Vyberte správný styl obojku

Doporučujeme začít s celkovým stylem obojku. Musíte mít jasno v tom, co chcete a jak musí obojek vypadat aby seděl vašemu psovi. Budete obojek používat pro každodenní nošení? Výcvik? Venčení?

Zde je základní přehled hlavních stylů obojků pro psy, ze kterých si můžete vybrat:

Tradiční obojek pro psa

obojek barevny clanek

Jedná se o obojek s přezkou, který má otvory pro zapínání. Tento styl přezky je vhodný pro psy, kteří nosí své obojky celé dny, protože tyto přezky jsou pevnější a snadno se neotevřou. Obvykle se vyskytují na kožených obojcích pro psy nebo obojcích vyrobených z jiných odolných materiálů.

 

Rychloupínací přezka na obojku

obojek clanek

Tento obojek je dodáván s plastovou nebo kovovou sponou, která má samičí a samčí konec přezky, který se snadno zapíná. Přezka bude pevně držet v případe, že obě konce jsou pevně utáhnuté.

Tento styl zapínáni mohou preferovat rodiče, kteří mají malé děti, kvůli snadnému zapínání.

 

Obojek se jménem

koženy obojek s vlastnym menom3 clanek

Pes s obojkem, který má vyryté jméno na štítku, může urychlit návrat ztraceného psa ke svému majitel. Pokud se váš pes ztratí, může si nálezce snadno přečíst informace potřebné k tomu, aby vám vrátil vašeho domácího mazlíčka. Obojek může být vyroben v různých stylech a z různých materiálů.

 

Krok 2: Vyberte správný materiál

 

Nylonový obojek pro psa 

Nylon je jedním z nejčastějších materiálů pro obojky pro psy. Obvykle je levnější a nabízí mnoho kombinací barev a vzorů. Je také ohebný, takže je to skvělá volba pro menší psy nebo psy s citlivější srstí.

 

15698423652 clanek

  • Lehké, praktické a rychleschnoucí obojky
  • Velké množství barev a vzorů
  • Široká škála různých velikosti

Nylon však není pro každého psa dokonalým materiálem. Pokud máte psa, který venku tráví hodně času nebo je neustále mokrý, mohou nylonové obojky postupem času pěkně páchnout. Obvykle také nevydrží tak dlouho, jako jiné odolnější materiály.

 

Kožené obojky pro psy 

  • Pevné a odolné obojky
  • Z přírodního materiálu
  • Při správné péčí mohou sloužit celý psí život

luxusni psí obojek clanek

Kůže je tradiční materiál pro obojky pro psy. Kožené obojky jsou u majitelů psů velmi oblíbenou klasikou. Jsou elegantní a kvalitné. Jak už bylo řečeno, kůže není jen pro vzhled! Jsou totiž také velmi pevné a odolné. Při správné péči mohou obojky vydržet i mnoho let. Pro větší pohodlí pejsků bývají podšité měkkým materiálem.

 

Svítící obojky pro psy

Venčení čtyřnohého mazlíčka je na denním pořádku každého pejskaře. Abyste psa neztratili z dohledu za zhoršených světelných podmínek, pomůže reflexní nebo svítící LED obojek. 

svitici obojek clanek

Reflexní i svítící obojek pro psa už sám o sobě vypovídá, jaký je jeho účel – ochránit pejska za zhoršených světelných podmínek před hrozícím nebezpečím.

  1. Vzdálenost půl kilometru (u LED obojků).
  2. Zajistí bezpečnost psa i pejskaře v šeru i v noci před cyklisty a auty.
  3. Jsou vhodné do rušných oblastí města a dopravních komunikací.

Svítící obojky jsou nejlepším pomocníkem do tmy, šera nebo mlhy. Supr fungují jako bezpečnostní prvek. Obojky svítí permanentně, nebo blikají. Taký chrání psa v městě, protože je lépe viditelný pro řidiče.

 

Designové obojky pro psa

  • Kombinace funkčností a originality
  • Zvýrazní osobnost psa
  • Originální vzhled

31 clanek

Obojek nemusí být pouze fádní a praktickou pomůckou, ale také může svým designem podtrhnout osobnost pejska. U designových obojků můžete očekávat díky kvalitním materiálům maximální funkčnost spojenou s atraktivním a originálním vzhledem.

 



Zdroj: www.dogids.com
Obrázky: www.wanteddog.cz, www.dogids.com