11 život zachraňujících tipů, jak udržet svého francouzského buldočka toto léto v bezpečí

Léto je bezesporu nejlepší období v roce. Když konečně přijdou vyšší teploty a ideální počasí, můžete si být jisti, že najdete spoustu zábavných aktivit pro vás i pejska. Léto je skvělým obdobím roku, kdy můžete vyrazit na koncerty, vyzkoušet nová jídla, prozkoumat místní parky a další. A kdo by nechtěl mít s sebou malého francouzského buldočka na všechnu tu zábavu?

Ale zatímco léto může být spousta zábavy, majitelé  brachycefalitického plemena mohou zaznamenat jeden velký problém, když teploty začnou stoupat. Francouzští buldočci jsou brachycefaličtí, což znamená, že mají krátké čenichy a dýchací cesty. Francouzští buldočci mají také často masité patra a úzké nozdry a průdušnice. V důsledku toho mohou buldočky trpět dýchacími problémy a mohou mít potíže s dýcháním v horkém a vlhkém počasí. Navíc jsou často náchylní k přejídání a vyčerpání z horka.

Francouzští buldočci přirozeně dosahují lepších výsledků v chladnějším klimatu, ale když se letní měsíce převalí, může být obtížné, ne-li nemožné, udržet svého Francouze stále v pohodě a pohodlí. Být zodpovědným majitelem francouzského buldočka znamená, že jste si vědomi omezení a jedinečných potřeb svého psa.

Co tedy mohou majitelé brachycefalitického plemena udělat, aby byli jejich psi připraveni na léto?

Podívejte se na tyto tipy pro záchranu života níže!

Sledujte, jak váš pejsek lape po dechu

Vzhledem k tomu, že francouzští buldočci jsou brachycefaličtí, jsou náchylní k syndromu brachycefalických dýchacích cest nebo zkráceně BAS. BAS výsledky, když váš francouzský buldoček příliš kalhotuje. Nadměrné lapání po dechu může způsobit, že patro, jazyk a hrdlo vašeho Francouze oteče a uzavře, což vede k potenciálně smrtelné situaci. Pokud je venku teplo, nezapomeňte svého malého Francouze bedlivě sledovat, kdykoli si začne hrát, pobíhat nebo se vzrušuje. Pokud si všimnete, že váš Francouz těžce oddechuje déle než pět minut, vezměte ho někam do chládku, poskytněte mu dostatek vody a dejte ho do studené koupele. Pokud to nezastaví dýchání, okamžitě ho vezměte k veterináři.

Nikdy, nikdy nenechte svého psa v autě

5-14

 

 

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak můžete letos v létě ochránit svého francouzkého buldočka, je zajistit, abyste svého psa nikdy nedrželi v autě. Během slunečných letních měsíců se vaše auto může zahřát exponenciálně během několika minut. Například při 30-stupňových dnech může vaše auto nahřat až 104 stupňů za pouhých třicet minut.

 Může se vám také líbit: Psovi v rozpáleném autě hrozí smrtelné nebezpečí!

 

Omezte čas svého psa venku.

Chraňte svého francouzského buldočka letos v létě tím, že mu omezíte čas na hraní a procházky venku. V extrémně horkých a vlhkých letních dnech, zejména v těch nad 30 stupňů, se vyvarujte toho, abyste svého buldočka co nejvíce brali ven.

Pokud bezpodmínečně musíte jít ven na procházky nebo věnčení, omezte svůj čas venku na 20–30 minut. Doporučujeme venčit svého francouzského buldočka později během dne poté, co slunce začne zapadat, nebo brzy ráno před východem slunce.

Absolutně se vyhněte procházkám během nejteplejších a nejslunnějších částí dne mezi 10:00 a 14:00.

Kromě toho, když budete letos v létě chodit s buldočkem, nezapomeňte zkontrolovat teplotu chodníku. Podržte hřbet dlaně na asfaltu a počkejte třicet sekund. Pokud je pro vás příliš horky a vaše pokožka začne pálit, je pro ně příliš horko. Pamatujte, že váš francouzský buldoček není náchylný pouze k přehřátí a dehydrataci během letních měsíců. Horká letní dlažba může spálit i kůži jejich citlivých polštářků tlapek. Pokud můžete, venčte se svého francouzského buldočka v trávě nebo na jiných chladných površích, jako je prašná cesta nebo mulčované cesty.

Sledujte, co váš francouský buldoček jí.

Pokud jste dříve měli psy, pak už víte, jak moc rádi žvýkají trávu a jiné rostliny. Francouzští buldočci se neliší. Tyto rostliny jsou většinou neškodné. Někdy mohou být dokonce prospěšné pro vašeho psa. Vzdělávejte se, abyste si byli vědomi nebezpečí, která mohou číhat na vašem dvorku. Rajčata, cibule, konvalinka a bazalky jsou běžné rostliny v domácnosti a na zahradě, které mohou být nebezpečné, pokud je váš francouzský buldoček pozře .

Zajistěte dostatek studené vody.

Pokud vy a váš francouzský buldoček plánujete trávit čas venku v horkém a vlhkém letním počasí, zajistěte svému psovi dostatek studené vody. Pokud se chystáte na procházku, noste s sebou láhev ledové vody a přenosnou misku.

Hedb8b43cebce4d25812e7883906a7b0bK

Pokud plánujete trávit čas poflakováním se venku, naplňte bazének vodou, aby se v něm vaše buldoček mohl cákat a ochladit se. Můžete také nosit stříkací láhev plnou studené vody, kterou můžete postříkat břicho svého francouzského buldočka, když se začne příliš zahřívat. 

Udržujte povrchy chladné.

 chladici obojek6

Ve vysokých letních vedrech bude váš pes přirozeně preferovat chladné dlaždice nebo vinylové povrchy ve vašem domě. Až budou letos v létě venku, vezměte si s sebou chladící gelovou podložku, na kterou se položí. Můžete si také zakoupit chladivý šátek. Šátek a podložku můžete dát přes noc do lednice pro extra chladící výkon.

Mezi další způsoby, jak udržet vašeho Francouze v létě v pohodě, patří namočení šátku vodou a uvázání kolem krku nebo zakoupení chladivého kabátu. Chladivý kabát je vyroben z jelenice a slouží k tomu, aby váš francouzský buldoček zůstal chladný odpařováním. Chladivou srst namočíte do vody a obléknete ji svému francouzskému 

Připravte si lahodné mražené dobroty.

Dalším způsobem, jak pomoci vašemu psovi ochladit se letos v létě, je připravit mu spoustu mražených pochoutek, které mohou žvýkat. Zvažte zmrazení dýně , fermentovaného kozího mléka, jogurtu nebo jiných pochoutek bezpečných pro psy v zábavných silikonových formách. Někteří francouzští buldočci si také užijí sání kostek ledu, zejména v létě.

Chraňte svého Francouze na vodě.

french-bulldog-sink-1

Pokud váš francouzský buldoček rád plave a v létě trávíte spoustu času v blízkosti bazénů, jezer nebo oceánu, ujistěte se, že je vybaven záchrannou vestou odpovídající velikosti, aby byl v bezpečí, když jdou plavat. Pamatujte, že francouzští buldočci nejsou přirození plavci. Kromě toho mějte na paměti, kolik chlorované vody a slané vody váš Frenchie požil, protože to může způsobit, že váš pes onemocní.

Může se vám také líbit: "Odhalení: Umí francouzský buldoček plavat?

Chraňte svého francouzského buldočka před blechami, klíšťaty a srdečními červy.

Na vašem dvorku číhá spousta hmyzu a parazitů, kteří mohou být pro vašeho psa potenciálně nebezpeční. Ujistěte se, že chráníte svého nejlepšího přítele vhodným přípravkem proti blechám a klíšťatům. Existuje spousta bezpečných a účinných topických látek, obojků a žvýkaček, ze kterých si můžete vybrat.

Ujistěte se, že držíte svého buldočka mimo vysokou trávu a vždy, když byl venku, zkontrolujte, zda na něm nejsou známky klíšťat. 

Poznejte příznaky přehřátí u svého francouzského buldočka.

cestovani (41)

Pokud musíte vzít svého psa ven do horka, uvědomte si známky toho, že mu může být příliš horko nebo že je dehydratovaný. Známky, že váš francouzský buldoček může být dehydratovaný, zahrnují lapání po dechu, propadlé oči, suchý nos a dásně, ztrátu elasticity kůže, ztrátu chuti k jídlu, slintání, slabost, zvracení nebo letargii. Můžete také otestovat svého psa na dehydrataci tím, že mu sevřete kůži mezi palcem a ukazováčkem. Pokud se pokožka vrátí zpět, je váš pes hydratovaný. 

Mezi příznaky přehřátí patří: lapání po dechu, slintání, bledé dásně, neobvyklé dýchání, potíže s dýcháním, slabost, zvracení a dezorientace. Pokud si všimnete, že váš pes vykazuje některý z těchto příznaků, okamžitě ho vezměte do chladnějšího stinného prostoru nebo do klimatizované místnosti. Poskytněte svému francouzskému buldokovi dostatek studené vody. Můžete také své Francouze zahřát a ochlazovat tím, že jim dáte studenou koupel nebo je osprchujete hadicí. Pokud si všimnete, že se nezlepšují, okamžitě je vezměte k veterináři.

První pomoc při přehrátí psa:

  1. Poskytněte svému psu dostatek čerstvé vody: Při přehřátí je hydratace klíčová. Ujistěte se, že váš pes má k dispozici dostatek čisté a čerstvé vody k pití. Mějte na paměti, že v horkých dnech může být potřeba mu dávat vodu častěji.

  2. Udržujte psa ve stínu: Při vysokých teplotách je důležité poskytnout vašemu psovi stinné místo, kde se může schovat před slunečním zářením. Přímé sluneční paprsky mohou zvýšit teplotu těla a způsobit přehřátí.

  3. Nikdy nenechávejte psa ve vyparkovaném autě: V autě se teplota může rychle zvýšit a dosáhnout nebezpečných úrovní, i když je okno částečně otevřené. Nikdy nenechávejte svého psa samotného v autě, ani na krátkou dobu.

  4. Omezte fyzickou aktivitu ve horkých hodinách: Během nejteplejších částí dne omezte fyzickou aktivitu vašeho psa, zejména pokud jde o náročné cvičení nebo dlouhé procházky. Místo toho je lepší chodit s ním venčit ráno nebo večer, kdy jsou teploty nižší.

  5. Uvědomte si známky přehřátí: Buďte pozorní k příznakům přehřátí u psa. Mezi tyto příznaky patří nadměrné slinění, letargie, nepravidelné dýchání, zvracení, průjem, zmatenost nebo kolaps. Pokud si všimnete těchto příznaků, okamžitě vyhledejte veterinární péči.

  6. Chladicí techniky: Můžete použít různé chladicí techniky, abyste pomohli snížit teplotu těla svého psa. To může zahrnovat chlazení psa mokrým ručníkem nebo zavlažování jeho těla vodou. Vyvarujte se však používání příliš studené vody, protože to může způsobit šok.