Odhalení: Umí francouzský buldoček plavat?

Být majitelem francouzského buldočka přináší stovky skvělých zážitků! Je to to nejlepší bytové plemeno a vejde se do každé rodiny. Kromě toho, že jsou roztomilí, mají francouzáci jednu zvláštní vlastnost. Na rozdíl od jiných psích plemen francouzský buldoček ve vodě zamíří rovnou ku dnu. Ptáte se, proč neumí plavat?

french-bulldog-sink

Důvod, proč francouzský buldoček neumí plavat

Někdo by si myslel, že si francouzák povede ve vodě dobře. Opak je však pravdou. Tito nádherní malí gremlini dokážou plavat několik sekund nanejvýš minut, ale jakýkoliv delší plavecký výkon se jim může stát osudným. Jedním z hlavních důvodů, proč francouzský buldoček neumí plavat, je jejich zkrácený čumák. Všichni víme, že správné dýchání je ve vodě rozhodující faktor. A protože buldoček dýchá v krátkých intervalech kvůli své brachyncefalické lebce, nevydrží plavat příliš dlouho.

Může se vám také líbit: "Co dělat, když váš francouzský buldoček začne pojídat hlínu?"

Dalším podstatným faktorem, který brání buldočkům v plavání, je jejich malé a kompaktní tělo. Krátké nohy a plavání nejdou ruku v ruce.

HTB1FWBro1GSBuNjSspbq6AiipXaf_720x

Jak pomoci francouzákům s plaváním?

Jedním z nejlepších způsobů, jak dopřát svému buldočku vytoužené osvěžení a zároveň předejít potopení, je koupit mu záchrannou vestu pro francouzské buldočky. Pokud se váš francouzák bojí vody, nezapomeňte na povzbuzení a pochvalná slova. Pomůžete mu tím překonat strach a s trochou trpělivosti nemůžete selhat. Další osvědčený trik je mít v záloze připravený pamlsek – protože neexistuje francouzský buldoček, který by nemiloval jídlo. Zkuste plavat se svým buldočkem a chválit ho během, a i po ukončení plavecké lekce. Záchranné vesty se vyrábějí v různých barevných převedeních a jsou vybaveny praktickou rukojetí na horní straně pro usnadnění manévrování, které je pro krátké tlapky buldočka často překážkou.

Další nenápadnou ale cennou vychytávkou záchranné vesty je kroužek pro upnutí vodítka. Můžete se tak vydat na procházku po pláži nebo kolem jezera s buldočkem bezpečně vybaveným záchrannou vestou po celou dobu procházky.

Teď když už víte, proč buldoček neumí plavat, si určitě představujete vašeho rozkošného pejska v otřesně vypadající vestě, která mu brání v pohybu. To však není ani zdaleka pravda! Záchranné vesty jsou dodávané v různých barvách a vůbec nebrání v pohybu. Navíc vesta nemusí vypadat obyčejně – zkuste třeba vestu se žraločí ploutví.

french-bulldog-sink-1

Může francouzský buldoček plavat v dětském bazénku?

Kojenecký nebo dětský bazének představuje snad ten nejlepší způsob, jak zabránit přehřátí vašeho buldočka. Vzhledem k tomu, že toto plemeno má vysokou tendenci k úpalům, je ochlazení v dětském bazénku během nejteplejší denní doby nejlepší pomocí jak buldočka zchladit. Než tam však svého buldočka necháte bez hlídání, doporučujeme zkontrolovat, zda hladina vody nesahá příliš vysoko a může v bazénku bezpečně stát. Dále doporučujeme v zájmu bezpečí vašeho francouzského buldočka v letních měsících dbát na dostatečnou hydrataci a vyhnout se rozpálenému povrchu chodníku.

 

Zdroj: frenchbulldogbreed.net