Tipy, jak proměnit domácí izolaci na zábavnou hru se svým psem.

Mnoho z nás teď tráví doma mnohem víc času než obvykle. A to těší zejména naše domácí mazlíčky! Docházejí vám však nápady, jak svého pejska zabavit? Přinášíme několik zajímavých tipů!

Pravda je, že vás to bude stát nějaké to úsilí, ale co neuděláme pro štěstí našich psů?

Aktivita prospívá psovi i vám

Pokud se váš pes doma nudí, mohou nastat potíže. Pro vašeho psa jste hlavním zdrojem společnosti.  Udělejte si proto pro něj dostatek času. Pokud se mu nevěnujete, najde si zábavu sám a jeho představa zábavy se vám nemusí líbit – žvýkání bot a závěsů, nebo okusování oděvů a nábytku jsou běžná zábava znuděného psa.

Může se vám také líbit: "Mohou se psi nakazit koronavirem?"

1. Hrajte hry

Zkuste pro svého psa vymyslet několik vzrušujících her. Suverénním favoritem je u všech psů rozhodně hra na přetahovanou. Je to zábavný způsob fyzického i psychického tréninku vašeho psa.

Na přetahovanou nepotřebujete moc místa, proto si můžete hrát i uvnitř. Jsou lidi, kteří si myslí, že přetahovaná vzbuzuje v psech agresivitu – ale to není pravda. Ani tím, že je necháváte vyhrávat v nich nebudujete dominantní povahu.

Díky tomu, že váš pes vyhraje, ho hra víc baví. Díky tomu chce hrát víc. Hra na přetahovanou u psa rozvíjí sebevědomí a poslušnost.

Při hraní hry zkuste psa naučit některá základní pravidla, například zastavení hry, jakmile se zuby psa dotknou ruky.

Pes také miluje aportování, které skvěle povzbuzuje zvídavost vašeho psa. Tímto způsobem pes zkoumá a poznává svoje okolí. Znalost prostředí povzbuzuje u psa důvěru a pocit pohody ve vaší společnosti.

jak-promenit-izolaci-na-zabavu-2

2. Naučte svého psa domácí práce

Psi jsou vždy rádi součástí vašich aktivit. Proto si můžete získat jejich důvěru tím, že je zapojíte do domácích prací. Nezáleží na tom, co děláte, zvídavý pes miluje každou aktivitu. To zahrnuje úkoly i úkoly jako sbírání špinavého prádla.

Tímto způsobem se budou cítit užitečně, zejména pokud je naučíte názvy některých věcí v domě. To také udělá dojem na vaše návštěvy, když vám váš pes třeba donese něco z ledničky.

Když je učíte, jak něco dostat z ledničky, měli byste připevnit hadřík nebo provaz kolem dveří ledničky pro snadné otevření.

3. Jídlo si musí zasloužit

Pes má v milující rodině nesmírně pohodlný životní styl. Dostane teplou postel, nekonečnou pozornost a jídlo je zdarma. Ale pro psa může být zajímavější, když mu vymezíte cíle, které musí splnit, než dostane oběd. Tímto způsobem máte šanci vybudovat stabilní pouto mezi vámi a vaším psem.

Ideálně by to mělo být něco základního a těsně před večeří.

4. Naučte svého psa názvy jeho hraček

Pes je nesmírně chytré zvíře. Dokáže se naučit názvy všech svých hraček. Během tohoto období izolace kvůli COVID-19 můžete popracovat na inteligenci vašeho psa i tím, že ho naučíte názvy jeho hraček.

Můžete to udělat tak, že budete vždy volat název hračky, se kterou si zrovna jdete hrát. Tu hračku pak můžete schovávat a psovi dávat pokyn k nalezení konkrétní hračky. Tímto způsobem se pes seznámí s názvem hračky.

Francouzští buldočci jsou jedním z nejinteligentnějších plemen psů. Pokud jste s nimi v izolaci, můžete jim pomoci strávit čas zábavným způsobem. Pokaždé, když s nimi strávíte trochu času, z nich uděláte lepšího přítele.

 

Zdroj: frenchie.shop