Souboj pohlaví: bude vám oddanější pes nebo fena?

Říká se, že pejsci francouzáci jsou oddanější a snáze trénovatelní než feny. Víte však, co je pravda? Ovlivní tato skutečnost vaše rozhodnutí o koupi psa? Pojďme zjistit, co ovlivňuje osobnost vašeho psa.

 

frenchie_world_large

KDO JE LEPŠÍ? PES NEBO FENA?

Konec konců bitva pohlaví není omezena pouze na lidi. Někteří lidé říkají, že feny jsou tím mírnějším pohlavím a psi zas agresivnějším. Navíc samice rychleji dospívají, což znamená, že se snadněji trénují. Pokud zvažujete nového člena rodiny, moje prví rada je však hledat pouze zdravé štěně, protože formování jeho osobnosti bude záviset pouze na vás. 

Nejdůležitější pro povahu psa není jeho pohlaví, ale to, jak byl trénován a čemu byl vystaven. Pohlaví psa by nemělo představovat nejdůležitější kritérium výběru. Existuje však několik věcí, které byste měli zvážit, pokud si chcete osvojit francouzáka. Přijetí psa představuje jeden z nejušlechtilejších činů, které člověk může udělat, ale také přináší rizika.

 2

 

Když vybíráte štěně francouzského buldoka, nemůžete vědět nic o jeho osobnosti a historii zdraví. Štěňátko se doposud muselo spoléhat samé na sebe a nepodstoupilo žádný výcvik. Nedostatek socializace a projevující se agrese může být jen jedním z problémů. Osobnost vašeho adoptovaného francouzáka si tak bude vyžadovat hodně času a pozornosti. Další kritický okamžik představuje zdraví psa. Pokud si adoptujete z útulku, tak počítejte s tím, že francouzští buldočci, kteří zůstali na ulicích, často trpí různými zdravotními problémy. Musíte proto počítat s nemalými výdeji na veterinární péči.

 

3

 

Podle názoru holistického veterináře dr. Garyho Ritchera nemá pohlaví psa na jejich vhodnost jako domácího mazlíčka značný vliv. "Pohlaví by nemělo být hlavním faktorem v rozhodovacím procesu," poznamenává Dr. Richter. "Seznamte se se psem a zjistěte, zda jeho osobnost odpovídá té vaší." 

Jinými slovy, stačí si vybrat psí plemeno, jehož energetická úroveň bude odpovídat vašemu životnímu stylu. Nemůžete očekávat, že se francouzák rozběhne a vyrazíte na pěší turistiku, protože nepatří k vysoce energetickým plemenům psů. Ve skutečnosti mohu být pro toto nádherné plemeno fatální.

Může se vám také líbit: "Odhalení: Umí francouzský buldoček plavat?"

 4

 

Když se podíváme na anatomické rozdíly, mají psi velmi malé rozdíly mezi pohlavími, když jsou mladí. Jak stárnou, může jejich hormonální rovnováha nebo nerovnováha ovlivnit i osobnost. V takovém případě může postřik nebo kastrace pomoci psovi snížit některá chování spojená s pářením. 

Bez ohledu na to, jaké pohlaví psa chcete vlastnit, je třeba mít na paměti pouze to, že musíte svému miláčkovi poskytnout spoustu lásky. Dobře pečovaný pes, který prošel správnými výcvikovými lekcemi a socializací, nikdy neukáže agresi. 

 5

Francouzští buldočci se chovají láskyplně, pokud získají pozornost a lásku všech členů rodiny. Nakonec jsou vlastně naším zrcadlem – kopírují naše chování jako děti. Pokud tedy projevíte náklonnost, jistě vám jí dvakrát vrátí.


Zdroj: frenchie.world
Foto: frenchie.world