Víte, proč francouzský buldoček jí vlastní hovínka?

Každý má rád štěňátka a jejich roztomilé chování. Francouzský buldoček není žádnou výjimkou. Často však získají špatnou pověst, když jedí svá hovínka. Tento blog se podívá na to, proč jedí své hovínka a jak to můžete zastavit.

Proč můj francouzský buldoček žere hovínka?

Existuje mnoho důvodů, proč by to váš francouzský buldoček udělal. Běžné důvody jsou:

  • Koprofagie
  • Paraziti
  • Nadměrné používání steroidů
  • Lékařské záležitosti
  • Potraviny s nízkým obsahem živin
  • Úzkost

Koprofagie

Většina majitelů psů vám řekne, že jejich psi jedí hovínka, protože si neuvědomují, co jedí. To může být pravda pro některé francouzské buldočky, ale všechna plemena psů mají svůj jedinečný vkus, preference a stravovací potřeby, například francouzský buldeček si často užívají výkalů nebo jiných potravin, o kterých pravděpodobně ani nevíte, že mají chuť. A toto se označuje jako koprofagie.

Parazity

Psi s parazity mají tendenci obsedantně jíst určité potraviny. Je to způsobeno tím, že parazité zkonzumují veškerou potravu psa, takže už nezbývá nic k jídlu. Nakonec začnou jíst vlastní výkaly. Nejlepší způsob, jak se vypořádat se psem v tomto stavu, je pravidelně kontrolovat jeho hovínko a co nejdříve jej vzít k veterináři k ošetření.

Nadměrné používání steroidů

Alergie u francouzských buldočků mohou vést k různým problémům, od citlivosti kůže až po problémy s chováním. V některých případech to může vést k vážnému svědění, které lze léčit steroidy, ale tyto léky mají tendenci postihovat chronicky nemocné francouzské buldočky. Zvyšují také hlad, takže váš pes nemusí jíst celé hodiny a poté začne jíst vlastní výkaly. Opět jde o další běžný jev, který hlásili mnozí majitelé.

Lékařské záležitosti

Francouzské buldočky nejsou imunní vůči cukrovce a bohužel tento nevyléčitelný stav přináší špatné věci. Někteří psi odmítají jíst, zatímco jiní mají zvýšenou chuť k jídlu. Když nedostanou něco k jídlu, začnou jíst své vlastní hovínka.

Potraviny s nízkým obsahem živin

Pokud máte podezření, že vaše štěně je vlastní hovínka, je to pravděpodobně proto, že strava, kterou ho krmíte, není moc výživná. Pokud se jeho jídlo nestráví správně, „produkty“ budou vypadat a vonět přesně jako cokoli, co snědl na večeři. To může být pro štěně dost nechutné, ale vezmou to jako atraktivní možnost a začnou jíst své hovno.

Úzkost

Pokud váš francouzský buldoček trpí úzkostí, může mít několik nežádoucích návyků, které vycházejí ven. Například váš pes může začít ve stresu jíst své hovínka.

Může se vám také líbit: Psovi v rozpáleném autě hrozí smrtelné nebezpečí!

Jak zabránit tomu, aby váš pes nejedl výkaly?

Existuje mnoho věcí, které můžete udělat, abyste tomuto problému zabránili.

Dobře vyvážená strava

Pokud krmíte své francouzské buldočky dobře vyváženou stravou, která obsahuje všechny potřebné živiny, nebudou jíst vlastní hovínko. Je to proto, že všechny živiny získávají z potravy. Nejlepší je krmit štěně krmivem, které obsahuje potřebné vitamíny, minerály, bílkoviny a tuky.

Čistota

Další věc, kterou můžete udělat, je uklidit jejich hovínka ihned poté, co dokončí svou činnost. Nedáte jim tím žádnou šanci prozkoumat svá hovínka. K vyčištění jejich hovínek můžete použít sáček na hovínko.

Lečte jejich úzkost

Pokud váš pes trpí úzkostí, můžete tento problém vyřešit poskytnutím interaktivních hraček na jídlo. Tyto hračky je dokážou zaměstnat na celé hodiny. Můžete poskytnout hračky jako

Čmuchací dečky pro psy

Tato hračka pro psa je vynikajícím způsobem, jak podpořit fyzické a duševní zdraví vašeho psa. Podložka udrží vašeho domácího mazlíčka duševně stimulovaného při cvičení a snížení stresu, díky čemuž budete mít šťastného a zdravého psa. Desetiminutové hraní s dekou se rovná jedné hodině cvičení venku. Kromě toho je tato podložka odolná, netoxická a ekologická.

hracka

Interaktivní míč na pamlsky pro psa

Přidejte oblíbené pochoutky svého psa do krmítka, čímž je podnítíte k interakci během cvičení a posílíte jejich pozitivní chování. Po přidání několika pamlsek do míčku můžete otáčením hračky nastavit úroveň obtížnosti. Můžete jej otočit zpět, když naberou tempo nebo zrychlit, když se nudí nebo jsou lajdácké. Je to jeden z nejlepších způsobů, jak zaměstnat svého francouzského buldočka.

hracka

Poraďte se se svým veterinářem

Veterinární lékaři jsou důležitým aspektem, pokud jde o vaše zdraví psa. Pokud si všimnete, že váš mazlíček konzumuje hovínka, poraďte se s veterinářem, který bude schopen určit přesnou příčinu tohoto neobvyklého chování a co se s tím dá dělat.