Šťastný příběh psa jménem Boy

Boy je pro svou rodinu víc než mazlíčkem. Když hurikán Harvey oddělil světlohnědého pitbula od své rodiny, zústali zcela zdrceni. „Byl to pes mé dcery" říká Zoey Bonilla. "Zemřela tragickou smrtí a Boy je všechno, co nám po ní zbylo.“

Zoey, její vnoučata a Boy se stále přizpůsobovali životu bez Rose, dcery Zoey, když přišel hurikán Harvey a odnesl dům, jejich auto a vše co vlastnili. Věci mohou být nahrazeny, ale to, co je rozrušilo víc než jakákoli ztracená věc, bylo to, že je hurikán oddělil od psa. Ale v jejich příběhu je také naděje.

Dnes jsou Zoey a děti v bezpečí v Dallasu a Boy je v Houstonu v bezpečí s personálem a dobrovolníky Best Friends, kteří se o něj starají. Jakmile Zoey zajistí nový domov, rodina se znovu spojí. Jelikož se všechno ostatní rozpadlo, bylo jediným cílem Zoey zajistit, aby spolu mohli být znovu.

Když udeří hurikán

Když se Boy před dvěma lety stal součástí rodiny byl tou dobou ještě štěně. I když žil s celou rodinou, byl zejména mazlíčkem Rose - neustále po její boku, chránil ji a bezpodmínečně ji miloval.

Hurricane-Harvey-dog-Boy-puppy2

Rose loni v únoru neočekávaně zemřela a nechala děti a Boy-e se Zoey v jejím bytě ve Vidoru v Texasu. Když je zasáhl hurikán Harvey, pořád se přizpůsobovali životu bez Rose. Tehdy se situace změnila ze špatného na horší pro rodinu, která za si toho za rok vytrpěla až příliš.

Zoey říká, že pršelo celé dny. Obyvatelé v bytě si byli jisti, že komplex voda nezaplaví a všichni budou v pořádku. Nebyli. Když začala voda zaplňovat parkoviště, Zoey přesunula auto na vyšší místo. Když se voda vplížila do budovy, sousedé se pokusili stoupaní vody zastavit.

Hurricane-Harvey-dog-Flood-rain2

"Neměli jsme pytle s pískem, takže jsme dělali cokoli, abychom vodu zastavili." říká Zoey. "Když voda byla po kotníky, řekla jsem dětem, aby šly nahoru se sousedy."

Lidé plnili pytle na odpadky ručníky, svázali je a zaklíněli je do dveří. Brzy voda pronikla do jejich přízemního bytu.

Zůstala v bytě s Boyem a spěchala, aby zachránila cennosti před vodou a všechno odpojila. Seděla na gauči, aby uklidnila Boye, který se bál vody. Voda se však nezastavila. Všechny kanalizace selhaly a vytlačily odpadní vodu z vany a toalety.

Může se vám také líbit: "Psi nikdy neumírají - spí navždy ve tvém srdci!"

"Bylo to hrozné," říká Zoey. "Když se voda začala přibližovat k elektrickým zásuvkám, řekla jsem Boyi, musíme jít." Přinutila ho, aby ji následoval, a on skočil z pohovky a rozběhl se do obývacího pokoje naplněného vodou. Rodina se sousedem vyšli na vyšší patro a pozorovali oknem, jak voda nadále stoupa.

Hurricane-Harvey-dog-Second-flood2

Další den dostali zprávu, že okolní řeky a potoky přetékají a že se očekává, že voda stoupne o další čtyři až pět stop. Všude kolem bytového komplexu už byla voda. "Musela jsem odtamtud dostat děti," říká Zoey.

Boy zůstal pozadu

Lidé už byli v záchranářských lodích. Ale Boy se bál. "Prostě by se nedostal do člunu," říká Zoey přes slzy. "Zkusili jsme všechno, abychom ho dostali k nám." Boy byl vyděšený. Vystoupil z dveří a nedovolil jim, aby ho zvedli. Zoey plakala, ale soused a přítel je ujistili, že Boy bude v pořádku. Takže v okamžiku hrozného tlaku, kdy záchranáři pomáhali lidem dostat se do bezpečí, než voda stoupne ještě výš, Zoey souhlasila.

Později v noci zazvonil její telefon. Byl to soused, který jí řekl, že musí také odejít, ale pro Boya nechal jídlo a vodu na několik dní a otevřel okna, aby se příliš nebál. Věděl, že Boy byl osamocený a vystrašený v zaplavené budově, takže Zoey začala přemýšlet, jak pomoct a zachránit Boya.

Zachráněný Boy

Kontaktovala svého bratrance, který dokázal kontaktovat záchranáře pracující v zatopených oblastech. Záchranářům trvalo nějakou dobu, než se k psovi dostali, ale byl v pořádku. Čtyři dny poté, co všichni dům opustili byl Boy probuzen zvukem dveří, které se pokoušel otevřít záchranář.

Hurricane-Harvey-dog-Boy-found

"Musel být vystrašený a připravený na odchod, protože šel s úplně cizím chlapem, se kterým sa vůbec nikdy nepotkal," říká Zoey. Boy vyskočil přímo na přední sedadlo. Ve skutečnosti byl jeho zachránce z Boya tak ohromen, že řekl, že kdyby si ho Zoey z nějakého důvodu nemohla vzít zpět, rád by ho adoptoval. Ale Zoey mu řekla: „Musím mít svého psa. Byl to pes mojí dcery.

Boy se připojí k dalším zachráněným domácím zvířatům

Boy byl převezen do Conroe v Texasu, téměř dvě hodiny cesty od jeho domova, do záchranného střediska Best Friends. Mezitím byla Zoey a její vnoučata spolu s tisíci dalších lidí přemístěni do záchranného střediska v Dallasu, který nedovolil mít domácí zvířátka. Brzy se však ale dozvěděli, že Boy je v bezpečí a bude v pořádku.

Hurricane-Harvey-dog-Boy-3084

Když Best Friends zahájili v oblasti záplav operace v Houstonu, byl Boy přiveden mezi více než 500 psů a koček v nouzovém útulku v Conroe. Dobrovolníci z organizací Best Friends Animal Society a Harris County Public Health, se tam starají o psy a kočky a vynakládají veškeré úsilí, aby je se svými rodinami znova spojili.

Boy čeká na setkání s rodinou

V pavilonu Pet Reunion má Boy prostornou chovatelskou stanici, vlastní hračky a dokonce i klub fanoušků. Ačkoli byl ze začátku vyděšený, dobrovolníci s ním strávili hodiny utěšováním a mazlením.

 Hurricane-Harvey-dog-Boy-volunteer

Teď, když je Boy na okolí zvyklý, čeká na něj spousta dobrého jídla a mnoho procházek. Každý, koho v centru potká, usiluje o jeho zdraví a štěstí a Boy se už tak nebojí. Vrtí ocasem, když se lidé přiblíží, aby ho nakrmili, vzali na procházku nebo se s ním len pomazlili. 

Mezitím, protože jeho domov a všechno v něm bylo ztraceno, Zoey pracuje na zajištění nového domova pro celou rodinu v Dallasu, kde se rozhodli zůstat. Zoey říká: „Byl to hrozný rok. Jsme ale připraveni začít od znova.

"Nemůžeme se dočkat, až ho budeme mít zpátky doma," říká Zoey. "Nemůžu slovami ani vyjádřit, jak moc si vážím toho, co děláte pro Boye a pro nás."

 "Byl to strašný zážitek." Ale my to zvládneme.“ říká.

Zpráva, že je Boy v pořádku, dala rodině malý paprsek naděje, když se zdálo, že se naděje ztratila.

Hurricane-Harvey-dog-Boy-2367

 


Zdroj: www.bestfriends.org
Obrázky: www.bestfriends.org