Plánujete si pořídit francouzského buldočka a nevíte, jak se o něj starat? 8 chyb, kterých by se majitelé měli vyvarovat

Je normální nevědět všechno, když se stáváte novým majitelem francouzského buldočka. Je třeba se naučit mnoho informací. Pravděpodobně jste přehlceni výběrem pro váš nový mazlíček. Jak poznat dobrého chovatele? Jak naučit štěně chodit ven na záchod a mohu svého psa trénovat sám? To jsou jen některé věci, které byste měli zvážit. Sestavil jsem několik rad jak od profesionálních trenérů, tak i od dalších majitelů francouzských buldočků, které vám mohou pomoci na vaší cestě! Zde jsou některé chyby, kterých by se měl nový majitel psa vyvarovat.

Nepořizujte si buldočka, pokud nejste připraveni

Pořízení francouzského buldočka předtím, než jste připraveni, je chybou. Francouzští buldočci jsou skvělí společníci a mohou být tím nejlepším, co se vám stane. Ale musíte být připraveni na takový druh závazku.

Může se vám také líbit: Psovi v rozpáleném autě hrozí smrtelné nebezpečí!

Pokud nejste připraveni věnovat dostatek času, neměli byste si pořizovat francouzského buldočka. Nejdůležitější věcí pro každého majitele zvířete je zajistit, aby mělo zvíře dostatek pozornosti a péče. Pokud je váš harmonogram příliš zaneprázdněný nebo pokud vaše bydlení nedovoluje mít doma psa, není to pro vás vhodný čas.

Naučte se, jak naučit štěně chodit na záchod

Prvním krokem v tréninku na záchod je vytvořit plán. Pokud to neděláte, může se stát, že budete mít psa, který bude mít problémy s vykonáváním potřeby venku. Pokud nemáte plán, bude pro vás obtížné naučit vašeho psa chodit na záchod venku. Psi jsou zvířata zvyklostí a budou chtít jít tam, kam vždycky chodili.

Měli byste také zajistit, aby vaše bydlení bylo bezpečné pro vaše nové zvíře v případě nehod. Nechcete, aby váš pes utrpěl po nehodě zranění tím, že se sklouzne na něčem mokrém nebo když

Jídlo

Překrmování francouzského buldočka je velkou chybou, které se noví majitelé psů dopouštějí. Je snadné pochopit proč: chcete, aby byl váš nový přítel šťastný a zdravý, a tak mu dáváte více, než potřebuje. Překrmování však může vašemu psovi způsobit vážné zdravotní problémy, včetně obezity, cukrovky, zánětu slinivky břišní a dokonce i srdečních onemocnění. Může také vést k problémům s chováním, jako je žebrání o jídlo nebo kradení jídla jiným domácím zvířatům nebo lidem.

Nedostatečná socializace štěněte

Velkou chybou, které se noví majitelé psů dopouštějí, je nedostatečná socializace francouzského buldoka. Je snadné nechat se unést nadšením z nového štěněte a zapomenout věnovat čas tomu, abyste se s ním sblížili a naučili ho, jak komunikovat s ostatními lidmi a zvířaty.

Socializace je důležitá, protože díky ní se váš francouzský psík naučí, jak se vypořádat s různými situacemi a lidmi, což mu umožní lépe se pohybovat po světě. To jim pomůže dobře se přizpůsobit v novém domově, nebo pokud je po vašem odstěhování adoptuje někdo jiný.

Zanedbání péče

Péče o francouzského buldočka je skvělým způsobem, jak s ním navázat pouto, ale může také pomoci udržet jeho zdraví pod kontrolou. Pokud je na úpravu nezvyknete od útlého věku, může to pro vás oba znamenat větší stres. Je důležité je navyknout na kartáčování, stříhání drápků a čištění zubů, aby se s těmito věcmi sžili již od útlého věku.

Pokud hledáte strojek na stříhání psích nehtů, který nabízí vše potřebné v jednom balení, nehledejte dál.

Nedostatek pohybu

Nedostatek pohybu pro francouzského buldočka je hlavní chybou, které se noví majitelé psů dopouštějí. Pokud si pořídíte francouzského buldočka a neberete ho každý den na procházku, začne se nudit a najde si způsob, jak se zabavit. Bohužel to obvykle zahrnuje ničení vašich věcí v domě.

Francouzští buldočci potřebují každý den asi 30 minut pohybu; pokud se chystáte být mimo domov delší dobu, zvažte možnost najmout si venčitele nebo požádejte přátele či členy rodiny, kteří bydlí poblíž vašeho domova, zda by mohli vzít vaše štěně na chvíli ven, zatímco budete mimo domov

Nenavštěvovat veterináře

Další velkou chybou je, že zapomenete na každoroční prohlídku svého domácího mazlíčka. Když zapomenete na roční prohlídku svého francouzského mazlíčka, přijdete o mnoho důležitých informací o jeho zdraví a pohodě. Váš veterinární lékař vám může říci, zda existují nějaké zdravotní problémy, které je třeba řešit, a může vám také dát tipy, jak udržet vašeho domácího mazlíčka šťastného a zdravého po mnoho dalších let.

Pokud váš francouzský miláček potřebuje nějaké léky nebo péči, která vyžaduje speciální pokyny, je důležité, aby tyto informace od lékaře dostal, aby mu nic důležitého neuniklo.

Nepřipravujete se na mimořádné situace

Když máte francouzského buldočka, je důležité se vždy připravit na mimořádné situace. Dobrým prvním krokem je ujistit se, že váš pes má vždy obojek s identifikační známkou. Pokud se váš francouzský pes ztratí, tato známka vám pomůže dostat ho zpět domů.

Kromě toho, že budete mít na štěněti obojek, je také důležité mít po ruce některé základní věci. Měli byste mít vodítko a náhradní misky na vodu pro případ, že dojde k nejhoršímu a váš pes se dostane z domu, zatímco jste v práci nebo mimo město.