Jsou mléčné produkty a sýr vhodné pro vašeho francouzského buldočka?

Jsou mléčné produkty a sýr vhodné pro vašeho francouzského buldočka?

I když se snažíme držet naše psy na jejich stravě, všichni dobře víme, že někdy je nemožné odolat jejich škemrajícím pohledům. Samozřejmě by se jídlo z našeho talíře nemělo stát pro psa rutinou. Pokud chcete zjistit, zda Francouzi mohou jíst sýr a jiné mléčné výrobky, zde jsou fakta, která potřebujete vědět.

Čím může sýr psovi prospívat?

Rozumné množství sýra v psí dietě může mít pro psa hned desítky pozitiv. Sýr obsahuje bílkoviny, vitamín A a vápník, které jsou nezbytné pro udržení silných kostí. Například zamícháním malého množství jogurtu do psích granulí může dodat vašemu psovi probiotika, která napomáhají udržovat trávicí systém psa v dobré kondici.

Na druhou stranu, ne každý pes toleruje laktózu. Takovým psům byste neměli mléčné produkty vůbec dávat.

muze-pes-jist-syr

Může pes jíst sýr každý den?

Nedoporučujeme dávat psovi velké množství sýra. Mnoho sýrů má vysoký obsah tuku a jejich nadměrná konzumace může vést k přibírání na váze. Protože buldočci mají vyšší tendenci trpět obezitou, doporučujeme podávat sýr pouze omezeně a spíš jako odměnu.

muze-pes-jist-syr2

Co různé typy sýrů, které nejsou pro psa vhodné?

Existují některé druhy sýrů, které nejsou pro psy bezpečné. Některé sýry, jako je modrý sýr a gorgonzola, se pro psa nedoporučují. Mnoho francouzských buldočků může trpět alergií na plíseň, kterou obsahují modré sýry. Plísně, které se nacházejí v sýru, mohou u psů způsobit zvracení, průjem a dokonce i záchvaty. Sýry s vysokým obsahem tuků jsou také těžko stravitelné a mohou způsobit žaludeční nevolnost vašeho psa.

muze-pes-jist-syr4

Které sýry a mléčné výrobky jsou pro psa bezpečné?

Sýry s nízkým obsahem tuku, jako je mozzarella, tvaroh a měkký kozí sýr, představují nejlepší výběr a je vhodné používat je jako příležitostné pochoutky. Existují také sýry a jogurty, které neobsahují laktózu a jsou tak nejspíš tou nejlepší volbou. Při výběru jogurtu pro vašeho mazlíka vybírejte ty, které neobsahují umělá sladidla nebo přidané cukry.

Nezahrnujte mléčné výrobky, které obsahují koření, cibuli a česnek, protože mohou způsobit zvracení a průjem.

muze-pes-jist-syr3

Jak zjistit, že váš pes netoleruje sýr a mléčné výrobky?

Sýr a mléčné výrobky se nedoporučují podávat psům, kteří již trpí potravinovou alergií. Alergie na potraviny u francouzských buldočků je reakcí imunitního systému těla na obranu před hrozbou.

Laktózová intolerance se projevuje plynatostí, průjmem, bolestí břicha, nadýmáním, nadměrnou žízní a slabostí.

 

Zdroj: frenchie.world