Příběh dvou týraných psů

Příběh dvou týraných psů

Během dvou dnů byli dva psi nalezeni poté, co utrpěli strašlivé týrání nebo zanedbávání ze strany svých majitelů. Jejich osudy byly velmi odlišné.

4.února byl nalezen na ulici pitbull, který byl následně převezen do útulku v Pitsburghu. Fotografie nemůžeme zveřejnit z důvodu hrozného stavu psa. Jeho nos, čenich a většina tkáně na přední straně jeho tváře mu chyběla a otevřené rány mu odhalovali kosti a zuby. Tyto rány jsou typické pro boj se psem. Zaměstnanci útulku pojmenovali psa Bruce. Když dorazil Bruce do útulku, pracovníci zůstali v němém úžasu z toho, jak se pejsek choval. „Byl šťastný, veselý a vrtěl ocáskem, když vešel do místnosti lékaře“ řekl Dam Rossi, generální ředitel společnosti Humane Animal Rescue.

Lidi na základě zpráv na sociálních sítích, které tento příběh chytil za srdce, přispěli a slíbili 7 200 dolárů na jeho péčí, aby ho zachránili.

Zaměstnanci útulku ho přivezli do veterinárního specializovaného a pohotovostního střediska v Ohiu, kde řekli, že „Bruce je těžce podvyživený s rozsáhlými ranami a poškozením obličeje a lebky, které jsou několik týdnů staré“. Pracovníci veteriny PVSEC mu podávali tekutiny, antibiotika a léky proti bolesti, aby ho udrželi při životě přes noc.

Ráno 5.února, chirurgové PVSEC připravili Bruce k operaci, aby prozkoumali jeho rány a odstranili odumřelou tkáň. Specialisté konstatovali, že Brucovi většinu horní čelisti, dvě třetiny jeho nosní dutiny, pravý ušní kanálek a pravé oko budou muset odstranit.

Chirurgové uvedli, že Bruce pravděpodobně nepřežije několik operací a pokud přežije, jeho život nebude plnohodnotný. Proto po konzultaci chirurgů rozhodli, že nejlepší pro Bruce bude humánní utrácení. Veterinární účet činil 2 000 dolarů.

Někteří lidé kritizovali útulek za to, že nezachránili Bruce, jiní se přikláněli k rozhodnutí chirurgů, aby bylo zastaveno trápení psa. Rossi řekl, že to bylo obtížné rozhodnutí a traumatické pro všechny, co se setkali s Brucem. „Potřebovali jsme poradce, aby pomohli personálu, který byl svědkem jeho stavu," řekl. "Je to velmi emotivní pro každého.

Vyšetřovací oddělení Human Animal Rescue pro humánní vyšetření zaslalo tělo Bruce na Ohio State University na pitvu, aby měli důkaz o tom, čím Bruce prošel. „Výsledky ukazují, že měl více než 75 defektů a mnoho ran a jizev, starých i nových, stejně jako staré zlomeniny končetin. Jeho zneužívaní trvalo nesmírně dlouho“ řekl Rossi. 

Druhý přípeh psa:

V Beaver Country byl nalezen druhý pes o den později než Bruce. Yorshirský teriér, byl opuštěn v zalesněné časti města. Pejsek byl převezen do útulku, kde se ho personál ujal a zabezpečil základné potřeby psíka. Při stříhání srsti si personál všiml, že levá zadní noha byla oddělaná a držela pouze na kousku kůže. „Věříme, že pejsek bude vést plnohodnotný život i bez zadní nožky“ řekla ředitelka útulku Susan Salyards. „Je to srdcervoucí pro všechny naše zaměstnance, dívat se na takový smutný příběh pejska.“

Útulek hledá informace o osobě nebo osobách, které zanedbaly a opustily Yorkie. Pes se v současnosti zotavuje v pěstounské domácnosti. 

Snímka


Autor: Linda Wilson Fuoco
Zdroj: www.post-gazette.com
Obrázky: www.post-gazete.com